Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27640 • Коментари 1385  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Вижте как полезните сокове могат да ни навредят!

   от 21-10-2014 22:04 Вижте как полезните сокове могат да ни навредят! : Jabse.InK (5.3/10) 274
Вижте как полезните сокове могат да ни навредят!
Дори и децата вече знаят, че витамин С е много полезен за организма. Същевременно соковете, наситени с този витамин, могат да се окажат опасни за потребителите – особено за децата, които са главните им консуматори.
Витамин С наистина укрепва имунитета и балансира биохимичните процеси в него, подчертават от medikforum.ru. Но в голямо количество той съвсем не е безопасен. Водещи медици отбелязват, че високата концентрация на витамин С причинява диария и разстройва точната работа на стомашно-чревния тракт. Специалисти от университета в Сантяго де Компостела в Испания допълват, че такъв ефект могат да причиняват и напълно приемливи и полезни сокове като ябълков, гроздов и ананасов.
Много плодови сокове и безалкохолни напитки съдържат високи количества витамин С – дори много по-високи от посоченото на етикетчетата. Производителите всъщност не са точни в обявяването на истинското съдържание на хранителните продукти, соковете в това число. Европейската комисия разрешава витамин С да се добавя в сокове, желета и конфитюри. Испанските учени не са против това, а против практиката да не се съобщават точни данни. Точната информация на етикетчето ще даде възможност на потребителя да си направи сметка за консумацията – така че да не превиши допустимите стойности на този витамин и други ингредиенти в храните.
Но производителите на практика дават данни само за добавената аскорбинова киселина, т.е. витамин С, без обаче да смятат естествено съдържащите се в плодовете количества. Практически замервания са показали, че най-високо е съдържанието на витамин С в ябълковия сок, следван от ананасов и гроздов.
Идеята да си набавяме витамин С чрез сокове и конфитюри има едно неудобство: никога не можеш да си сигурен в точността на дозата. По-добър вариант е консумацията на цели плодове – по много причини. Колкото до прием на витамин С при определени усилия – ето едно интересно предложение: ВИТАМИН С С УДЪЛЖЕНО ОСВОБОЖДАВАНЕ от Sanct Bernhard. Този вариант, препоръчан от lekuva.net, позволява витаминът да се усвоява постепенно и балансирано, като се избягва предозирането и опасността от странични ефекти заради превишени дози. Витамин С съдейства за нормално протичане на важните за тялото биохимични процеси; укрепва имунната система, редуцира холестериновите нива в кръвта и съхранява кръвоносните съдове еластични.
витамин С с удължено освобождаване


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : marta • 0 коментара • 1333 прочитания • 251 уникални

таг : витамин С с удължено освобождаване Sanct Bernhard www.lekuva.net плодови сокове превишени дози




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : двecтa и чeтириceт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •